Karácsonyi küldetés

2017.12.12. 21:31

Mikulás-futás a nagykövettel, ajándékokkal Daruszentmiklóson

Javában zajlik a finn Joulupukki magyar futónagykövete, a mezőfalvi illetőségű Kovács István Mikulás-futás programja.

V. Varga József

A Mikulás-futás Daruszentmiklóson startolt

Fotó: Kovács István

A gyermekprogram a hagyományokhoz híven az idén is Daruszentmiklóson vette kezdetét. Kovács István a település óvodásaihoz látogatott el. Az aprónép a Mikulást énekkel fogadta, majd közösen feltöltötték a madáretetőket, gondoskodva a szárnyas jószágokról a téli időszakban. A futást, kocogást bemelegítő torna előzte meg, végül pedig gazdára találtak az ajándékok.

A Mikulás-futás Daruszentmiklóson startolt
Fotós: Kovács István

A Mikulás-futás azután Abán, Alsószentivánon, Dunaújvárosban, Hantoson, Nagylókon, Sárbogárdon, Székesfehérváron iskolákban és óvodákban folytatódott. Az egykori maratonfutó a Vajdaságban már október végén is járt az olimpiai programmal, most decemberben pedig újra megy, a Mikulás-futással. A bázis Magyarkanizsa lesz, de az útitervben Adorján, Csantavér, Horgos, Kispiac, Martonos, Orom, Oromhegyes, Tóthfalu, Velebit és Völgyes is szerepel. A vajdasági településekre az önzetlen támogatók jóvoltából jut majd ajándék: sportszer és édesség, valamint két rászoruló családnak tartós élelmiszer. Kovács István itthon is, ahova hívják: örömmel megy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában