lakossági tájékoztató

2017.12.16. 10:30

Nyertes pályázatok, kezdődő beruházások Kőszárhegyen

A nyertes pályázatoknak köszönhetően hamarosan megkezdődnek a beruházások a településen. Erről tartott tegnap este lakossági tájékoztatót Borján Péter polgármester.

V. Varga József

Kõszárhegy

Zsúfolásig megtelt tegnap este a leendő községháza majdani díszterme. Amint Borján Péter polgármester megfogalmazta: nagy örömére szolgál, hogy a Fő utca 101. szám alatt, a volt iskolaépület nagytermében tarthatják a lakossági tájékoztatót. Ugyanis lezárult az a folyamat, melynek eredményeként az épület az önkormányzat tulajdonába került, és a jövőben közösségi és önkormányzati funkcióknak ad majd helyet.

– Ez az épület nagy jelentőségű beruházás Kőszárhegy életében és jövőjében – emelte ki az elöljáró. – Igazán méltó, hogy itt mutathatjuk be azokat a projekteket, amelyek a térség országgyűlési képviselőjével, Törő Gáborral és a megyei önkormányzat szakembereivel folytatott szoros együttműködésnek köszönhetően hamarosan megvalósulnak.

Kőszárhegy a terület- és településfejlesztési operatív programban négy pályázatot nyert. A támogatási szerződéseket meg is kötötték az iparterület fejlesztését elősegítő út fejlesztésére (159,8 millió forint), az egészségügyi alap-ellátás fejlesztésére (11,9 millió forint), a termelői piac és tárolóhely építésére (66,7 millió forint) és az óvodai játszóudvar fejlesztésére (14 millió forint). A befejezési határidők sorrendben a következők: 2018 október vége, 2018 december vége, 2019 július vége, illetve 2019 június vége. Szerződéskötés alatt áll a humán szolgáltatások fejlesztése Polgárdi térségében projekt (29,5 millió forint a falura vonatkozóan).

Borján Péter polgármester komoly terveket mutatott be a lakosságnak Fotó: V. Varga József

A polgármester elmondta: mindezek a beruházások megváltoztatják a faluközpont arculatát és funkcióit. Óriási lehetőség, hogy a nyertes pályázatok mind egy-egy modul fejlesztését teszik lehetővé. Bíznak a még el nem bírált pályázataik pozitív megítélésében is: a Szár-hegy turizmusfejlesztésében, valamint a közintézmények energetikai korszerűsítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában