Adomány Csernyéről

2017.12.13. 12:00

Hálásak a csernyeiek az állatmentőknek

A község lakosai tárgyi adományok gyűjtésével nyilvánítottak köszönetet az állatmentők korábbi tettéért.

B. Kiss László

e

Mint arról lapunk már beszámolt, november 21-én az ASKA állatmentői húztak ki egy kutyát Bakonycsernyén egy Bercsényi utcai kútból. Az önkénteseket az önkormányzattól értesítették, s bár a dolog szinte lehetetlennek látszott, az ebet közel egy órányi próbálkozás után sikerült kimenteni. Az állatmentők végig beszéltek az életéért kétségbeesetten küzdő négylábúhoz annak érdekében, hogy ne adja föl. A kutyának az állatkórházba menet a Lucky nevet adták megmentői.

Lucky az elmúlt időszakot az állatkórházban töltötte, ahol folyamatos kezeléseken esett át, mivel a jéghideg vízben tüdőgyulladást kapott, és a veséi is kezelésre szorultak.

Turi Balázs Lucky kutyával és az adományokkal Fotó: ASKA

Azt, hogy miként került az eb a kútba, csak találgatni lehet. Esete azonban megindította a bakonycsernyeiket, akik gyűjtést kezdtek. Az ennek során a polgármesteri hivatalban bevitt törölközőket, kutyatápokat és konzerveket aztán Turi Balázs polgármester – a jegyzőasszony, Fidrich Tamásné társaságában – személyesen vitte el és adta át az ASKA menhelyén az önkénteseknek.Az eseményről természetesen Lucky sem hiányozhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában