Dél Kapuja

2017.12.15. 12:00

Gyógyító központ és tudományos, technológiai park jön létre Abán

Hosszú évek kitartó munkájának, és sok-sok ember jószándékú támogatásának köszönhetően, a város képviselő-testületének megbízásából, elkészült a sAmBhAla Gyógyító Központ és az Abai Tudományos és Technológiai Park fejlesztési koncepciója – tájékoztatta lapunkat Kossa Lajos polgármester.

V. Varga József

aba

A fejlesztési koncepció ünnepélyes bemutatóját december 21-én, csütörtökön 17 órától tartják a közösségi házban. Amint Kossa Lajos polgármester elmondta: a tervezett fejlesztések nemcsak Aba jelenét és jövőjét határozzák meg alapvetően, hanem szervesen egészítik ki és erősítik Székesfehérvár önkormányzatának, a koronázóváros történelmi múltjára építkező, nagyszabású elképzeléseit, s egyben Dél-Fejér jövője szempontjából is új távlatokat nyitnak meg, különös tekintettel a Sárvíz-völgye Táctól Cecéig húzódó történelmi, természeti és szellemi értékeire, kincseire.

– „Ideje van a születésnek...” – idézte a Bibliát a város elöljárója.

– Amikor elültettük a jövőnek szánt Tervet, az Élet a „Mag törvénye” szerint szólt: „Ma ültetsz, és később aratsz.” A várakozás, a türelem, a ráfordított energia, és nem utolsósorban Isten áldása a gondolatot eredménnyé érlelte. „Ideje van a születésnek...” – mi mindannyian, a Dél Kapuja őrzői, jól tudjuk ezt. Szemünk előtt ott a magasztos cél, szívünkben a bátorság, a teremtő erő,

és ott van az őszinte imádság is, melyet befogad a Magasságos Ég.

Kossa Lajos polgármester: Aba jövőjét továbbvinni, embert próbáló feladat Fotó: FMH-archív (KV)

A sAmBhAla Gyógyító Központ egy olyan multifunkcionális közösségi tér, amelyben egymást kiegészítve jelenik meg a professzionális orvosi és természetgyógyászati tevékenység mellett az abaiak aktív részvétele, öröksége és kultúrája. A központot a természeti adottságokkal összhangban egy park köti össze a belvárossal, melynek kialakításában, a növény- és fűszerkertek, gyümölcsösök fenntartásában a helyi közösségnek is fontos szerep jut. Az így létrejövő közösségi tér egyaránt szolgálja a település gyarapodását és a látogatók testi-lelki-szellemi töltődését, megújulását.

Az Abai Tudományos és Technológiai Park stratégiája az egészség, a környezetvédelem és a klímatudatosság jegyében került megtervezésre, és szorosan összefonódik a gyógyító központ létrehozásának koncepciójával. Hazánkban a jövő év végéig, a magyar gazdaság bástyáiként, húsz tudományos és technológiai park jön létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában