Élvonalbeli innovációs cégek

2017.11.30. 19:57

Kutatók, fejlesztők parkja jön létre Velencén

Mérföldkő a technológiai parkok fejlesztésében és Velence iparfejlesztési bázisának megteremtésében is az a megállapodás, melyet csütörtökön írt alá a polgármester, az Ipari-, Tudományos-, Innovációs és Technológiai Parkok Egyesülete és több, kutatással is foglalkozó cég vezetője. Az a terv, hogy a legmodernebb innovációs parkot hozzák létre a régióban.

S. Töttő Rita

velence

Olyan tudományos technológiai park létrehozásán munkálkodik a velencei önkormányzat, karöltve az Ipari-, Tudományos-, Innovációs és Technológiai Parkok Egyesületével (IPE) és számos kutatással, fejlesztéssel is foglalkozó céggel, amely a hasonló magyarországi ipari parkok életében is nagy innovációnak minősül.

Csütörtökön e terv megálmodói írták alá azt az együttműködési megállapodást a Velence Korzó dísztermében, amely meghatározza a későbbi közös munkát. Mórucz Norbert, az IPE elnöke elárulta: a megvalósulás több ütemben történik meg a közeljövőben. A terület előkészítésére készen vannak a tervek, a beruházások pedig az elkövetkezendő egy-két évben kezdődhetnek el. Majd hozzátette: egyes projektek még terv szinten vannak, míg másoknak már látvány- és műszaki tervük is van.

A szerződés aláírásával kezdődhet meg a velencei park megvalósítása Fotó: Igari Balázs

A leendő technológiai parkban magasan képzett munkaerő felel majd a kutatásokért, fejlesztésekért. Koszti András, Velence polgármestere a projekt gazdasági jelentőségét emelte ki, amely a turizmus mellett megadhatja a város számára azt a biztos bevételi forrást, amely gazdasági oldalról eddig nem volt jelen Velencén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában