A határok védelme

2017.11.29. 21:17

A magyar delegációban Európa biztonságát szolgálják

November 27-28-án az észtországi Tallinban tartották az unió nemzeti parlamentjei, EU-ügyek bizottságainak konferenciáját. A magyar delegációt Hörcsik Richárd, az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának elnöke vezette és tagja volt Tessely Zoltán országgyűlési képviselő is.

FMH-információ

A két nap alatt a több mint 200 képviselő tárgyalt a közösség biztonságáról, a migráció külső dimenziójáról. Hörcsik Richárd felszólalásaiban síkra szállt az EU schengeni, külső határainak védelme érdekében. Beszámolt arról a magyar gyakorlatról, hogy már két éve változatlanul védjük az ország déli határait, ami egyben Európa védelmét is szolgálja. S mindezt minden európai segítség nélkül tettük, a saját nemzeti költségvetésünkből!

– Nekünk egy olyan unióra van szükségünk, ami képes polgárainak biztonságát megvédeni, és nem veszélyezteti a szabad mozgásukat – emelte ki a képviselő. Tessely Zoltán kedden délelőtt másfél perces időkeretben szólalhatott fel.

– Annak a magyarországi kisvárosnak a volt polgármestereként és jelenlegi országgyűlési képviselőjeként, ahol 1989 és 2016 között országunk legnagyobb menekülteket befogadó állomása működött, kérem önöket markánsan különböztessük meg a menekülteket az illegális bevándorlóktól. Mi 2012 óta azt tapasztaltuk Bicskén, hogy még az eljárásban megjelenők közül is pusztán 2 százalékuk van valós veszélynek kitéve saját hazájában. Sok szó esik manapság a menekültügyi rendszer reformjáról. Ennek valós szükségszerűsége azonban csak akkor derülhetne ki, ha betartanánk a hatályos szabályainkat. Ezek közül is a legfontosabbat, a külső határaink; a schengeni határok védelmét – mondta Tessely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában