Fejlődő diákmozgalom

2017.11.14. 07:10

Éves ülését tartotta a Fejér Megyei Diákparlament

Hétfőn tartotta ülését a Fejér Megyei Diákparlament. A jelenlévők sikerként értékelték az ingyenes első nyelvvizsga bevezetését.

Szanyi-Nagy Judit

gthth

A tegnapi gyűlésen hatvanöt küldöttből ötvenkilencen jelentek meg – tudtuk meg Mészáros Attila alpolgármestertől, akit aztán a résztvevők az ülés levezető elnökévé is választottak. Mint azt az alpolgármester elmondta: korábban a megyei diákparlamentek csak akkor gyűltek össze, amikor az Országos Diákparlamentre készült az ország diáksága – azaz háromévente. Ezt írta felül a februári Országos Diákparlamenten megfogalmazott 50 pontos ajánlássor egyik tétele, amelynek köszönhetően ezentúl évente legalább egyszer találkoznak a megyei küldöttségek. Tóth Lilla Éva, az Országos Diáktanács Fejér megyei tagja az országos tanács havonta megtartott ülésén is részt vesz. A Lepsényből Fehérvárra, a Vasvári Pál Gimnáziumba ingázó lány hangsúlyozta: bár a tagok szívügye különbözik, az ötven pontból jól látszik, hogy átérzik egymás problémáit.

A diákparlament demokratikus módon működik Fotó: Fehér Gábor

A diáksereget Galambos Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központjának főosztályvezetője és Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte. A városvezető beszédében kiemelte: örül, hogy a fiatalokkal kapcsolatos kérdésekben fiatalok kaphatnak szót és mondhatják el ötleteiket. A tegnapi Fejér Megyei Diákparlamenten a résztvevők beszámolót hallhattak az Országos Diákparlament februári üléséről és az Országos Diáktanács munkájáról, valamint megválasztották az országos tanács új küldötteit. Emellett az ötvenből több mint harminc olyan pontról is szó esett, amelyben előrelépés történt: az egyik ilyen elfogadott változtatás az ingyenes első nyelvvizsga bevezetése volt. A rendezvényen megjelent még Bódig Péter egykori diáktanácselnök, Kalamán Ferencné, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ gazdasági vezetője, Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója, Nagy Boglárka, jelenlegi diáktanácselnök, Rakoncza Mihály, a Székesfehérvári Tankerületi Központ gazdasági igazgatóhelyettese és Varga Antónia Laura, az Országos Diáktanács póttagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában