Véradókat is várnak

2017.11.08. 09:00

Egészségvédelmi napot tartanak Szabadegyházán

Tizedik alkalommal tartanak Egészségvédelmi napot az általános iskolában. Lesz véradás, szűrés, életmód tanácsadó is.

S. Töttő Rita

Szombaton 9 órakor kezdődik a szabadegyházi általános iskolában a 10. Egészségvédelmi nap, melynek keretében 16 óráig várják az egészséges életmód iránt érdeklődőket.

A férfiak számára egy csepp vérből lesz prosztataszűrés, a 40 év feletti hölgyeket csontritkulás szűrés várja, egyébként pedig melanóma szűrés, táplálkozási tanácsadás, vérnyomás-, vércukor-, koleszterin-, húgysav- és testzsírszűrés, valamint -tanácsadás, EKG-vizsgálat, számítógépes talpvizsgálat, hallásszűrés és látásvizsgálat is a résztvevők rendelkezésére áll. Csontritkulás-szűrésre, melanomaszűrésre, EKG-ra a 06-30/638-4243-as számon, a 25/478-605-ös telefonszámon, illetve személyesen a helyi orvosi rendelőben várják a jelentkezéseket.

E napon lesz még garantáltan egészséges és finom jubileumi torta, valamint verseny a véradóknak is. Emellett rekordkísérletre is készülnek: szeretnék megdönteni a tavalyi 105 fős véradási létszámot. A kérés ezért az, hogy mindenki hozzon magával legalább még egy embert, aki alkalmas arra, hogy vért adjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában