Írásba adva

2017.11.10. 13:30

Örökös Boldog Iskola a ligetsori Vörösmarty

Életvidám, a jövőbe vetett hittel rendelkező diákokat szeretnének nevelni a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában. Jó gyakorlatokkal járnak elő.

Majer Tamás

A népzene és a néptánc is jó út lehet a boldogsághoz

Fotó: Fehér Gábor

A szülők és a sajtó előtt is kitárta kapuit tegnap délelőtt a ligetsori Vörösmarty. Szili Csaba igazgató kérdésünkre arról is beszámolt, hogy bár felbolydulással jár az iskola körüli felújítás, építkezés, de nagyon örülnek a várható, egyébként már igen szépen körvonalazódó eredményeknek.

Október elején vehette át az ún. Örökös Boldog Iskola címet az intézmény, amelyet a Jobb Veled a Világ Alapítvány, illetve az általa működtetett Boldogság Intézet, Bagdy Emőke és köre hozott életre. Három éve indult a program. Az igazgatótól tudjuk, hogy a fehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola és a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium is hivatalosan boldog iskolák.

- Az Örökös Boldog Iskola lényege, hogy boldogságórákat tartunk. Ezeken a foglalkozásokon arra fókuszálunk, hogy ne csak a tantárgyi tudást adjuk át a diákoknak, hanem mindezt derűsen, vidámságot és életszeretetet inspirálva tegyük meg – mondta el az igazgató, majd áttért az Iskola másként programra. Ennek részeként nemsokára elindul egy honlap, amely a tapasztalatokat mint jó gyakorlatokat kívánja megosztani.

A népzene és a néptánc is jó út lehet a boldogsághoz
Fotós: Fehér Gábor

- Az Iskola másként program alapvetően két hétre vonatkozik. Egyre ősszel és egyre tavasszal – mondta el a pedagógus. Ilyenkor nem tanítással, hanem közösségi eseményekkel nevelik a diákjaikat. – A program megvalósulása a hétköznapokon például éppen a boldogságórákon zajlik. Célunk, hogy olyan diákok kerüljenek ki innen, akik vidámak, s van jövőbe vetett hitük – folytatta Szili Csaba.

A tervek szerint az iskolában a jövő tanévben 9 órakor kezdődik az első tanóra. 8 és 9 óra között nyugodtabb, a napot felvezető foglalkozásokat tartanának inkább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában