karácsonyi zsákocska

2017.11.29. 21:42

Adományokat várnak idén is Mikulás-ünnepélyre Nádasdladányban

Ünnepeljünk közösen a Nádasdy-kastélyban, készüljünk a karácsonyra, gyújtsunk gyertyát mindannyiunk örömére! – fogalmazták meg adventre a szervezők.

V. Varga József

shsh

Adományokat várnak az idén is az ajándékzsákocskákba, még péntek déli 12 óráig.

- Kikkel, hol és milyen programokkal készülnek az adventi vasárnapokra? – kérdeztük Varga Tünde polgármestertől.

- A gyertyagyújtó ünnepségeket az önkormányzat és a kastélyt fenntartó szervezet, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. rendezi az egyházakkal és az oktatási-nevelési intézményekkel közösen a Nádasdy-kastélyban. A református egyház szervezésében december 3-án 16.30 órától a Fölszállott a páva középdöntőse, a Gatyamadzag zenekar lép fel a nagyszalonban. Az óvoda december 10-én 16 órától kézműves-foglalkozásra, mézeskalács-díszítésre várja az aprónépet. A karácsonyi díszek, apró ajándékok készítése fölött december 17-én, szintén 16 órától pedig az általános iskola bábáskodik.

- Hogyan zajlanak ezek a délutánok, esték?

- Az adventi műsorszámokat, a programokat mindhárom alkalommal szeretetvendégség követi, melynek házigazdája a kastély fenntartója, az önkormányzat, a helyi katolikus karitász, az iskolai és az óvodai szülői munkaközösség, valamint támogatói

a nádasdladányi polgárok.

- Ismét készülnek zsákocskák?

- Igen, az önkormányzat az idén is megrendezi Ajándékzsákocska akcióját a rászoruló családok 10 év alatti gyermekei számára december 6-án, szerdán 16 órától a közösségi házban. Ötvenkét gyermekről van szó, akiket külön invitálunk szüleikkel együtt a Mikulás-ünnepélyre.

Varga Tünde polgármester
Fotós: FMH-archív

- Az ajándékgyűjtés a régi módon zajlik?

- A faluban ismét meghirdettük az ajándékgyűjtő akciót, a lakosság, a közösségek, a vállalkozók adományait még december elsejéig, péntek 12 óráig várjuk a polgármesteri hivatalban.

- Mi kerül az ajándékzsákocskákba?

- Játék, mesekönyv, gyümölcs, édesség. Az idén csatlakozik hozzánk a karitász csoport, ők gyümölcsöt és szaloncukrot adnak majd a gyerekeknek a Mikulás által.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában