Erdei iskolai napok

2017.11.29. 08:30

Több mint másfélszáz pályázó között végeztek a díjazott mezőnyben a móriczosok

Szép sikert értek el a Móricz iskola 3. b osztályosai – és ami a legfontosabb: közös munkával!

Pekarek János

A Móricz Zsigmond Általános Iskola 3.b osztálya két tanárnőjükkel: így, együtt nyertek a pályázaton, a középen látható szőnyeggel!

Fotó: Zsedrovits Enikő

Huszonhét pólót nőttek ki az elmúlt hónapokban a Móricz Zsigmond Általános Iskola 3. b osztályának tanulói. Ezt onnan lehet ekkora pontossággal tudni, hogy a gyerekek e kinőtt pólókat behozták az iskolába, összevagdosták a hasznavehetetlen ruhadarabokat, felsodorták a darabokat, majd hármas fonással beledolgozták egy olyan színpompás szőnyegbe, avagy: faliképbe, amely nem véletlenül kapott annyi szavazatot az interneten, hogy bekerültek vele a győztesek közé! A pályázatot a Magyar Cetelem Bank írta ki, amely a Zöld Suli program keretében indította el ezt a kezdeményezését. A győztesek pedig azok lettek, akik vagy a közönségszavazatok alapján kerültek a legjobb tizenötbe, vagy a bank által felkért zsűri választotta ki munkájukat.

A Móricz Zsigmond Általános Iskola 3.b osztálya két tanárnőjükkel: így, együtt nyertek a pályázaton, a középen látható szőnyeggel!
Fotós: Zsedrovits Enikő

Mondanom sem kell, hogy a móriczosok olyan gyorsan összeszedték a kellő mennyiségű szavazatot, hogy a zsűrinek már nem volt alkalma foglalkozni velük: bár kétség sem fér hozzá (vessenek még egy pillantást a képre!), hogy a szakértők előtt is megállta volna helyét a munkájuk. Amelynek színekben megfogalmazott mondanivalója: napsütötte folyó- vagy patakparton, erdő mellett szeretnék tölteni szabadidejüket. S lám: már tudják, hogy jövő júniusban, a hónap első, a tanítás utolsó hetében a Veszprém megyei Monostorapátiban tölthetnek majd négy napot, a festői Eger (hajdan: Éger) patak partján. A pályázaton egyébként 168 csapat indult – csak azért írom ezt, hogy legyen összehasonlítási alapunk, eldönteni, mekkora is a móriczos diákok sikere. Akik egyébként nem bíztak semmit a véletlenre: két tanáruk, Ali Márta és Lászlóné Durecz Andrea irányításával legalább tíz munkaórát dolgoztak a szőnyegen. S ami a lényeg: ez közös munka volt, ily módon a siker is közös – és ennél nagyobb közösségformáló erőről nincsen tudomásunk…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában