Kőszárhegyi Alvégi Baráti Kör

2017.11.30. 16:41

Disznótoros és a „négy” tenor Kőszárhegyen

Százhuszonöt. Orjára. Igazi. Mármint a jószág súlya kilogrammban. Arra bontották. A disznótoros pecsenye az igazi.

V. Varga József

A Kőszárhegyi Alvégi Baráti Kör tagjai estebéden látták vendégül környékbeli barátaikat a hétvégén. A finom falatokra – orjaleves, töltött káposzta, pecsenye, sült kolbász és hurka, valamint házi sütemény – jól csúsztak a tüzes pálinkák, a zamatos borok és az enyhén hűvös sörök.

A Sárrét kistáj négy települése – Füle, Jenő, Kőszárhegy és Úrhida – a barátságra, a kikapcsolódásra, a szórakozásra szövetkezett immár jó néhány esztendeje. Nem volt ez másképpen szombaton sem. Jöttek, láttak és mulattak!

Takács István, a kőszárhegyi baráti kör elnöke és a sokat emlegetett orjaleves Fotó: V. Varga József

Persze nem maradt el a hagyományos, vidám műsoros blokk sem, sorban színpadra léptek a hölgyek, urak. A füleiek hajnali ódával készültek, a jenői Tűzrőlpattant Menyecskék más elfoglaltsága miatt most a férfiemberek daloltak. A legkisebb kőszárhegyiek a Micimackó dallamára lépegettek, a korosabbak pedig az Iszimackó muzsikájára dülöngéltek. Az úrhidaiakat a Táncimádó hölgyek képviselték, kockás-inges-és-piros-kalapos western tánccal.

A kőszárhegyi „asszonykórus” mindenre elszánt férfiemberei… Fotó: V. Varga József

És elkövetkezett az est (egyik) fénypontja: megérkeztek a sztárvendégek Polgárdiból, a Clara Voce kórus képviseletében. A „négy” tenornak – Bacsa Ferencnek, Gabrieli-Kiss Józsefnek, Kiss Zsoltnak és Zelenák Tibornak – bizony vastaps dukált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában