Közeleg a szeretet ünnepe

2017.11.30. 21:31

Két Fejér megyei településen is jótékonysági ruhaosztást szerveztek

Kapni jó, de adni még jobb – a közhelyként hangzó állítás az adventi időszakban különösen megállja a helyét.

Szanyi-Nagy Judit

Sok meleg ruhát ajánlottak fel a helybéliek

Forrás: Pixabay

November második felében két településen, Kőszárhegyen és Szabadbattyánban is jótékonysági ruhaosztást szerveztek. Előbbi az Assisi Szent Ferenc Karitász Csoporthoz, utóbbi pedig a Szabadbattyáni Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtárhoz volt köthető. November második felében két településen, Kőszárhegyen és Szabadbattyánban is jótékonysági ruhaosztást szerveztek. Előbbi az Assisi Szent Ferenc Karitász Csoporthoz, utóbbi pedig a Szabadbattyáni Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtárhoz volt köthető.

- Nálunk a ruhaosztás folyamatos Kőszárhegyen: évente négyszer, minden évszak elején megrendezünk egy ilyen akciót. Bár idén ez a szám nőtt, öt-hat ruhaosztás is volt ebben az évben a településen – mondja Kosztolányi Éva szervező, akitől azt is megtudtuk, hogy a faluban élők lényegében rendszeresen felajánlják nem használt ruháikat a rászorulóknak.

- Kezdetben még a székesfehérvári karitász csoport segítségét vettük igénybe, azonban most már főként a saját szervezetünkkel segítünk az egyedülélőknek, időseknek és a gyerekeknek – teszi hozzá.

Sok meleg ruhát ajánlottak fel a helybéliek
Forrás: Pixabay

- A ruhákat a szabadbattyáni rászoruló családoknak gyűjtöttük. Ebben a helyi szociális társulás dolgozói voltak segítségünkre, ők értesítették azokat a gondozottakat, akiknek szükségük volt ruhára. Mellettük mi is meghívtuk az eseményre azokat, akikről tudtuk, hogy segítségre lenne szükségük – mondja Molnár Dóra megbízott igazgatóhelyettes, kiemelve: a szabadbattyáni helyszín teljesen megtelt adománnyal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában