Bursa Hungarica

2017.11.29. 16:30

Jövőre nyílhat a kormányablak Ercsiben – előkészítik az épületet

A keddi testületi ülésen arról is döntött a testület: támogatja a kormányablak megnyitását, s többeket Bursa Hungarica ösztöndíjban részesít. 

Bokros Judit

A város képviselő-testülete keddi ülésén tárgyalta a Fő utca 27. szám alatti ingatlan térítésmentes használatba adását a Fejér Megyei Kormányhivatalnak, kormányablak kialakítása céljából. Győri Máté polgármester lapunknak elmondta: idén december 15. és 2018. március 15. között újulhat meg az épület, amelyet megfelelő módon alakítanak rá. Ehhez az önkormányzat 5 millió forinttal járul hozzá.

Szintén a testület döntése nyomán kezdődhet el a közbeszerzési eljárás az uniós pályázat révén megvalósuló mini bölcsőde építéséhez. A grémium elfogadta, hogy 6 hónapra megrendelik egy rádióadó műsorszolgáltatását, egyrészt azért, hogy a régiós hírek között ercsi hírek is szerepeljenek, másrészt, hogy ők is jobban értesüljenek a környező települések történéseiről.

A testület zárt ülésen döntött arról, hogy támogatja a Bursa Hungarica Ösztöndíjra beérkezett 13 pályázatot, amelyből csak egy középiskolai, a többi 12 pályázatot felsőoktatásban tanulók adták be. A diákok az önkormányzattól fejenként 10 ezer forintot kapnak.

Jó tudni, hogy a polgármesteri hivatalban december 18-tól 31-ig igazgatási szünet lesz, tehát ez idő alatt ügyeleti rendben működnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában