ünnepek

2017.11.23. 18:46

Programok a mezőszentgyörgyi adventi hétvégén

A szentgyörgyi adventi hétvégéken karácsonyi hangulattal, derűvel és jó szóval, valamint forralt borral, meleg teával és finom aprósüteménnyel várnak mindenkit.

V. Varga József

A polgárdi Clara Voce Vegyes Kar december 10-én koncertezik a mezőszentgyörgyi református templomban

Forrás: FMH archív

Advent első vasárnapján, december 3-án 16 órától a katolikus templomban gyújtják meg a koszorú első gyertyáját, majd a Tilinkó zenekar ad ünnepi műsort. A betlehem mellett forralt borral, meleg teával, finom süteménnyel várják az érdeklődőket. December 8-án 16 órától az óvodások adnak műsort a művelődési házban, kinyit a sütistand is. A második adventi gyertyát december 10-én, 15 órakor gyújtják meg az iskolában. Adventi vásárt rendeznek, a kézműves-foglalkozásra kicsiket és nagyokat invitálnak. Fény derül arra is, hogy ki készíti a faluban a legfinomabb mákos süteményt. Nevezni a helyszínen lehet egy tálca süti leadásával. A református templomban 17 órától a polgárdi Clara Voce Vegyes Kar ad koncertet, majd fényfestéssel emlékeznek a Reformáció 500. évfordulójára. A harmadik vasárnapon 17 órától a néptáncegyesület hagyományos bemutatóestjére várja a nagyérdeműt a művelődési házba: előadásuk a Pásztormese címet viseli. Mivel advent negyedik vasárnapja éppen Szentestére esik, így a negyedik gyertyát december 20-án, 10 órakor gyújtják meg egy gyermekműsor keretében a művelődési házban.

A polgárdi Clara Voce Vegyes Kar december 10-én koncertezik
a mezőszentgyörgyi református templomban
Forrás: FMH archív

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában