Helyi közélet

2017.10.04. 21:27

Iskola Másként héten V4-ek napja a fehérvári Vörösmarty általánosban

Igazi Vörösmarty-kuriózum az Iskola Másként hét, hangzott el az intézményben, amikor megnyitották a V4-ek napját szerdán.

Szabó Zoltán

A Vörösmarty Mihály Általános Iskolában az Iskola Másként elnevezésű héten a diákoknak rendhagyó órákat tartanak, különleges programokon vehetnek részt, és ezekre a napokra a csengetést is száműzik. Különlegesség az is, hogy megrendezték a Visegrádi Négyek, azaz Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország napját. A Külgazdasági és Külügyminisztérium V4 Elnökségének lebonyolításáért felelős miniszteri biztos képviseletében Szűcs Andrea Dóra volt a vendég, aki lapunknak elmondta: valóban kivételes, hogy egy intézmény ilyen napot rendez. A képviselő délután előadást is tartott az iskolában a V4 működéséről.

Szlovákiát Csányi Gábriel és Jezsó Mária, Lengyelországot Andrzej Straszewski, a székesfehérvári lengyel nemzetiségi önkormányzat elnöke képviselte a megnyitón, ahol az iskola néptáncegyüttese adott műsort, egyebek között lengyel táncot is előadva. Köszöntőjében Szili Csaba, az iskola igazgatója hangsúlyozta, hogy nemcsak ezen a héten, hanem a többi oktatási napon is arra törekednek, hogy élményszerűen, érdekesen tanítsák a diákokat. Hajrá, Vörösmarty! kiáltással fejezte be köszöntőjét, amelyet hangos tetszésnyilvánítással fogadtak a tanulók és tanárok. Ugyancsak vörösmartys buzdítással zárta mondandóját Török Szabolcs, a székesfehérvári tankerület vezetője és Simon László kormánymegbízott is. Mindketten elismerően szóltak az Iskola Másként kezdeményezésről.

A nap folyamán további előadás hangzott el a V4-ről, interaktív vetélkedőt rendeztek, tablókat készítettek egy-egy megadott országról, amiket ki is állítottak. Lengyel, szlovák, magyar táncház színesítette a programot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában