Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége

2017.10.02. 20:27

Prima-díj: Bejelentették a jelölteket, november 4-ig tart a közönségszavazás

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Fejér megyei szervezete Székesfehérváron jelentette be a 2017-es év helyi Prima-díjának jelöltjeit.

Majer Tamás

A jelöltek: Lovranits József, Lantay Attila, Drahos Béla, Závodszky Noémi, Vakler Lajos, Mohácsi László, Ocskay Gábor

Fotó: Pesti Tamás

Dr. Madácsy László, a Magyar Tudomány kategória jelöltje 2004-ben került Fehérvárra, s hét éven át volt főorvosa a Szent György Kórház belgyógyászati osztályának. Jelenleg, munkatársaival közösen, kutatási projekteken dolgozik. Többek között egy optikai rendszeren, amelyben lézerfénnyel világítják meg a polipok felszínét, majd optikai nagyítással jósolják meg azok szövettani természetét.

- Azt gondolom, egy igazi orvos mindig kutat, gyógyít és oktat egyszerre – mondta.

Lovranits József, Magyar Oktatás: a húsz éve alapított Lánczos Kornél Gimnázium igazgatójaként büszke arra, hogy iskolájuk nem a porosz típusú rendszer alapjain áll.

- A Magyarországon eluralkodott porosz rendszer hordoz magában olyan károkat, amelyek a gyerek idegeit megviselik – véli a pedagógus. – Száműztük a közoktatásban jelenlévő negatív emóciókat: nálunk nincs bejelentés nélküli dolgozat, nincs feleltetés – árulta el.

Lantay Attila, Magyar Építészet: Székesfehérvár főépítésze feladatkörét legalább olyan izgalmasnak tartja, mint az alkotó-tervező munkát. – Egyik pillanatban városépítészettel foglalkozunk, a másikban a város arculatának megóvásával, a harmadikban pedig azokat a rendkívül szép kihívásokat teljesíthetjük, amelyek mind-mind a várost szolgálják, s remélhetőleg a kortárs építészet remekei is lesznek – fogalmazott.

A jelöltek: Lovranits József, Lantay Attila, Drahos Béla, Závodszky Noémi, Vakler Lajos, Dr. Madácsy László, Ocskay Gábor
Fotós: Pesti Tamás

Drahos Béla, Magyar Zeneművészet: a karnagy 2000 óta dirigálja a két éve önálló intézménnyé vált, több mint százéves múltra visszatekintő Alba Regia Szimfonikus Zenekart. Az önállóság elérését fő művének tartja.

- Úgy érzem, nemcsak a zenekar tiszteletét és szeretetét élvezhetem, hanem a fehérvári közönségét is – nyilatkozta Drahos Béla, aki idén lett Székesfehérvár díszpolgára.

Závodszky Noémi színművész, akit a Magyar Színház kategóriájában jelöltek a Megyei Prima-díjra, a Vörösmarty Színház 1995-ben alakult önálló társulatának alapító tagja. – Nagyon boldog vagyok, hogy úgy hozta az élet, hogy ezt a hivatást választottam. Úgy érzem, értékeket közvetítünk és érzelmeket adunk át az előadásaink által – hangsúlyozta.

Vakler Lajos, Magyar Sajtó: a Fehérvár Médiacentrum munkatársa az újságíró társadalmat képviseli a jelöltek között. – Azok közé tartozom, akik mentálisan kellően erősek és elhivatottak ahhoz, hogy az igazságot mindig egy kicsit pozitív irányba görbítsük. Azok közé tartozom, akik képben, hangban, a leírt szó tisztelete mellett, hiteles tájékoztatást adunk – adott szakmai filozófiájába is betekintést az újságíró.

Ocskay Gábor, Magyar Sport: 40 éve utánpótlás edzőként került Székesfehérvárra. Akkor még álmodni se mertek olyan sikerekről, amelyeket végül – csapatmunka eredményeként – megvalósítottak: Fehérvár fölkerült a nemzetközi hokitérképre, itt nyílt meg az ország első jégkorong akadémiája, az ország válogatottja kétszer is feljutott a legjobbak közé. – A legnagyobb öröm, hogy sok ember megszerette ezt a sportágat – emelte ki a sportember.

A díjazottakról a közönség dönt. Szavazni november 4-ig a fehervar.hu/prima honlapon lehet. A három győztes egymillió, a különdíjas 250 ezer forinttal gazdagodik. A díjátadó november 11-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában