kezdeményezés

2017.10.07. 16:09

Sokan csatlakoztak a mellrák elleni sétához Fehérváron

Kilencedik alkalommal rendezték meg idén a mellrák elleni sétát Székesfehérváron.

ÖKK

Forrás: ÖKK

A séta a szűrővizsgálat fontosságára, a megelőzés, gyógyítás lehetőségeire hívta fel a figyelmet. A résztvevők idén is a Városház térről indultak, és sétáltak körbe a belvárosban.

A jelenlévők a kampányt szimbolizáló rózsaszín lufikat tartottak a kezükben, a Fehérvár Enthroners játékosai azonban fehér léggömbökkel érkeztek, melyekkel a férfiak egészségvédelmét kívánták hangsúlyozni.

Érkeztek ismert sportklubok játékosai, képviselői, de csatlakoztak közéleti személyiségek, egészségügyi dolgozók, a városi szűrővizsgálatokat végző szakemberek, különféle civil szervezetek, gyógyult hölgyek és számos szimpatizáns a lakosság részéről.

A megnyitón üdvözölte a résztvevőket Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, majd dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is.

Dr. Müller Cecília megyei tisztifőorvos arról beszélt, hogy a séta résztvevői birtokában vannak az emlőszűrés fontosságát hangsúlyozó tudásnak. Ez arra kötelezi őket, hogy ösztönözzék a még kételkedőket, és kísérjék el őket a megelőző vizsgálatokra. Ha kiderül, hogy nincs probléma, akkor megkönnyebbülnek, ha viszont idejében felfedezik az elváltozásokat, akkor lehetőség van a gyógyulásra. A tisztifőorvos hozzátette, mindnyájan nagykövetei, misszionáriusai lehetünk ennek a feladatnak.

A Városház téren folyamatos tanácsadással, valamint mammográfiás előjegyzéssel is várták az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában