szegényeknek gyűjtenek

2017.10.31. 17:43

Hamarosan indul a Szent Erzsébet adománygyűjtés – mindenre szükség van!

Az Öreghegyi Közösségi Házban hatodszor szerveznek Szent Erzsébet adománygyűjtést a rászorulóknak. Az akció november 6-án indul.

Bokros Judit

Az Öreghegyi Közösségi Házban kedden Östör Annamária önkormányzati képviselő, Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója és a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA) irodavezetője, Szontaghné Kovács Erika beszélt a részletekről.

Östör Annamária az akció fontosságát hangsúlyozta Öreghegy és Székesfehérvár életében, s adakozásra buzdított. Kiss Dorottya elmondta: idén a SZETA javára gyűjtenek november 6-tól 17-ig. A felajánlásokat – ami lehet például ruha, tartós élelmiszer, játék, bútor, műszaki cikk – hétköznap 8-tól 20 óráig fogadják a művelődési házban. Szükség esetén azonban hétvégén is vesznek át adományt, s ha valakinek a szállításban kell segíteni, azt is megoldják.

Élelmiszert, műszaki cikkeket és játékokat is várnak az adományok közé.

Szontaghné Kovács Erika hozzátette: bármit elfogadnak, hiszen a rászorulóknak minden hasznos lehet. A gyerekek persze a játéknak örülnek leginkább, a felnőttek meg például annak, ha van mit megfőzni és van is mivel feltálalni.

Az adományokat karácsony előtt adják át az érintetteknek, akikből egyébként, év közben heti 300-400 családot lát el az alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában