új szakok

2017.10.10. 13:30

Fehérvári szakok a roadshow-n

Az új fehérvári egyetemi, főiskolai szakokról, a közös campus tervéről és az ösztöndíjlehetőségekről volt szó a hétfői felsőoktatási roadshow-n.

FMH

Jövő év szeptemberétől tovább bővül a választható alapszakok száma Székesfehérváron – derült ki azon a felsőoktatási roadshow-n, melynek a városban idén a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola adott otthont. A találkozón Mészáros Attila alpolgármester ismertette a jövő évben Fehérváron induló szakokat.

A Corvinus helyi campusán 2018/19-es tanévben már három nappali, duális formában is végezhető alapszak közül lehet választani – gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel, turizmus-vendéglátás -, valamint levelezőn végezhető a gazdaságinformatikus szak. Fontos anyagi szempont, hogy a székesfehérvári képzés költségtérítési díja a Budapestinél 10 százalékkal alacsonyabb.

A BCE duális központja Székesfehérvár, a jövő tanévben csaknem 40 duális képzési hellyel indulnak a szakok. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán a választható alapképzések a gépészmérnök, a villamosmérnök, a mérnök informatikus, a műszaki menedzser és a földmérő és földrendező mérnök szak, amit jövő ősztől már angol nyelven is meghirdetnek. A Kodolányi János Főiskola előadó-művészeti szakot hirdet nappalin és levelezőn; levelezőn az emberi erőforrások, a gazdálkodási és menedzsment, a közösségszervezés és a szociális munka szakokat, a turizmus-vendéglátás szakot pedig távoktatásban.

A roadshow-n Cser-Palkovics András polgármester ekképp szólt a fiatalokhoz: „Látni kell, hogy aki a világ legmodernebb digitális technológiájával, robotsorokkal szeretne dolgozni, az nem tud ma jobb helyre menni, mint ez a város. Aki a technológiát és az egzisztenciát szeretné egybekapcsolni, az nyugat-európai egzisztenciát és Nyugat-Európában is egyedülálló technológiát talál Székesfehérváron. Ehhez pedig megvannak már a szükséges felsőoktatási lábak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában