Valóra vált álom

2017.09.18. 16:30

Új tornacsarnokot avattak Zichyújfaluban

ZICHYÚJFALU – Nagyszabású tornatermet avattak hétfőn a településen, amelyet hamar birtokba is vettek a kisiskolások.

S. Töttő Rita

Oly sokáig vártunk erre a csarnokra – mondta beszédében Füzesiné Kolonics Ilona polgármester a település új tornacsarnokának avató ünnepségén: – Nincs egy éve, hogy ünnepélyesen elhelyeztük az alapkövet – tette hozzá, ahogy azt is: az önállóságának 20. évfordulóját idén ünneplő Zichyújfalu hasznos és értékes ajándékot kapott e csarnokkal. – Ez az álom nekünk nem rég még teljesen távolinak, már-már elérhetetlennek tűnt. 2014 áprilisában azonban váratlanul ért a hír, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében ’A’ típusú tornaterem épülhet nálunk.

Tessely Zoltán, a körzet országgyűlési képviselője pedig kifejtette: Zichyújfalu ezután új fejezetet nyithat, hiszen nem csak a település iskolás korú gyermekeit fogja szolgálni ez az építmény, de hatással lesz a közösség egészére is. Az új csarnokban pedig nem csak a sport, de a kultúra és a közösségépítés is helyet kaphat a jövőben. Nem rég Gárdonyban, Martonvásáron, majd pedig Pázmándon is hasonló okból gyűlhetett össze a közösség, emlékeztetett a képviselő, majd elárulta: jelenleg Felcsúton épül, s hamarosan megkezdődik az építkezés Bicskén és Velencén is.

A sporttelep fejlesztési programban pedig Alcsútdoboz, Bicske, Beloiannisz, Csákvár, Felcsút, Gárdony, Mány, Martonvásár, Pátka, Szár és Tordas is részt vett. Komoly fejlesztésekben részesültek, több helyen műfüves pályák is épülhettek ezeken a településeken. Tanuszoda az előzetes egyeztetések értelmében Martonvásáron, sportuszoda pedig Velencén épülhet belátható időn belül.

– Gyermekeink jövőjének jobbá tétele a cél – szögezte le Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke is, melynek kapcsán kiemelte azt az éves szintű 160 milliárd forintos országos költségvetési főösszeget, amely sportolásra, egészséges életmódra fordítható, s amelyből nagyobb összegek kerültek az elmúlt időszakban a Velencei-tó környékére. Valamint megemlítette az Enyingen és Sárbogárdon folyamatban lévő uszodai építkezéseket is.

 

Végül Szabó Tünde sportért felelős államtitkár e szavakkal fejezte be az avatóünnepség beszédeinek sorát:

– Zichyújfaluban minden adott, hogy egészséges és céltudatos nemzet nőhessen fel. Szükség van a sportra, amely, amellett, hogy nevel, egységet is teremt. Megtanítja a gyermekeket egymásért küzdeni, csapatban gondolkodni...

A Zichy csarnokot ezt követően Karl Melinda református lelkész és Spányi Antal megyés püspök szentelte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában