Vadaspark

2017.09.25. 08:00

A pákozdi arborétum madárházzal, játszóparkkal bővült

PÁKOZD-SUKORÓ Pompás királyfácánok és pulykák sétálnak az új szabadtéri madárröptében, dámszarvas, vaddisznó legel a nagy területű, pénteken átadott vadasparkban. A pákozd-sukorói arborétumot a kezelő további jóléti elemekkel tervezi kibővíteni.

Kocsis Noémi

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő (képünkön) Molnár Krisztiánnal közösen vágta át a nemzetiszín szalagot a vadaspark jelképes bejáratánál és adta át a létesítményt a gyerekeknek

Fotó: Pesti Tamás

Pénteken kora délután tartották a helyszínen a pákozd-sukorói arborétum két új létesítményének ünnepélyes megnyitóját. A Magyar Turista Szövetség besorolása szerint idén Magyarország 9. legszebb arborétumának számító intézmény neve is kibővül mostantól, a vadaspark szóval. Az eddig megszokott fa mászótornyos, kötélcsúszdás, szalonnasütős területtel szemben, nagy kiterjedésű, bekerített részen találhatóak és figyelhetőek meg az állatok. Középen pedig interaktív elemekkel teli oktató- és játszórészt helyeztek el a gyerekek számára: van itt erdei vadállatok hangját gombnyomásra megszólaltató tábla, nyomkereső játék, kitalálósdi, és sok más érdekes játék – s mindez egy új mászótorony és pados pihenő körül.


Tessely Zoltán országgyűlési képviselő (képünkön) Molnár Krisztiánnal közösen vágta át a nemzetiszín szalagot a vadaspark jelképes bejáratánál és adta át a létesítményt a gyerekeknek
Fotós: Pesti Tamás

Mint a megnyitón Majoros Gábor, a területet kezelő és a fejlesztést megvalósító Vadex Mezőföldi Zrt. Igazgatója elmondta, az eddig meghatározó erdőgazdálkodási, fatermesztési feladatok mellett szükségessé vált az erdők „ember befogadóképességének” fejlesztése is. Hiszen az elmúlt évben a megyében összesen 37 ezer látogató – ebből 19 ezer diák – vette igénybe az erdei közjóléti létesítményeket. A most létesült közel 9 hektáros vadaspark célja nem állatkerti körülmények között bemutatni Magyarország nagyvadjait, s az oktatási tematikába illeszkedve maradandó élményt nyújtani a gyerekeknek. A fejlesztést beszédében üdvözölte Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnök és Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője is. Zenés-verses műsort a fehérvári István király és a pákozdi általános iskola kisdiákjai adtak: madaras dalokkal, költeményekkel készültek az alkalomra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában