kék hírek

2018.03.18. 11:12

Étel gyulladt ki, egy ember életveszélyesen sérült Fehérváron

Tűzhelyen felejtett étel kapott lángra vasárnap délelőtt egy Sziget utcai házban. Két ember sérült.

Bokros Judit

Szerencsére nem lett nagyobb tűz egy otthoni balesetből, ám a tűzoltóknak így is volt dolguk. Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: egy Sziget utcai ház magasföldszinti lakásában gyulladt ki tűzhelyen felejtett étel.

A tűzoltók kiérkezése előtt a szomszéd fiatalember sietett a lakók segítségére, ő elzárta a tűzhelyet, majd levette és letakarta az edényben lévő ételt.

A tűz keletkezésekor ketten voltak a lakásban: egy hölgy és a fia. Utóbbinak sikerült kimenekülnie a füstös helyiségből, az anyát azonban a tűzoltók találták meg az egyik szobában, majd kimentették.

A szóvivő hozzátette: nagyobb tűzkár nem keletkezett, csak az étel égett. A lakás viszont így is károsodott, mert a falak igen kormosak lettek.

Orosz Pétertől, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársától megtudtuk: a helyszínre egy esetkocsit és egy mentőgépkocsit riasztottak. A mentők egy embert könnyű, egyet életveszélyes sérülésekkel szállítottak ellátás után kórházba.

 

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!