A kitört ablakon másztak ki az utasok

2018.05.23. 08:04

Súlyos buszbaleset – Huszonöten sérültek meg a 62-es úton

A buszbaleset következtében az összesen harminchét utasból huszonöten sérültek meg, közülük hat embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Katasztrófavédelem, feol.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

A kedden történt súlyos buszbaleset összefoglalója

Ahogyan arról beszámoltunk és helyszíni tudósítónk percről percre közvetítette kedden súlyos buszbaleset történt a 62-es úton. Árokba hajtott és az oldalára borult egy menetrend szerinti autóbusz. A székesfehérvár-börgöndpusztai bekötőútnál a Szegedről Győrbe tartó jármű áthajtott a szemközti sávon, majd a bal oldali, körülbelül másfél méter mély vízelvezető árokban az oldalára dőlt.

Az autóbuszon harmincheten ültek, a kitörött ablakokon keresztül mindannyian ki tudtak mászni a járműből. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók három gépjárműfecskendővel és a daruval érkeztek a helyszínre.

Fotós: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

A tűzoltók a mentőszolgálat munkatársaival együttműködve a sérültek ellátásában vettek részt, plédeket terítettek a szántóföldre, segítettek az utasoknak leülni és ásványvízzel kínálták őket.

A balesetben huszonöten sérültek meg, közülük hat embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

A felborult buszt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a helyi volántársaság műszaki mentő járműve és a tűzoltódaru csörlővel kerekeire állította és kivontatta az árokból.

Forrás: Katasztrófavédelem

A balesetező buszon, mint kiderült az egyik fiatal hölgy utas éppen az érettségire sietett, így őt a helyi rendőrfőkapitány kocsijával vitték be az iskolába, hogy ne késse le a fél kettes kezdést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!