A rendőrök is sokkot kaptak

2019.07.02. 13:50

Rottweiler támadott meg egy kétéves kislányt Csókakőn (frissítve)

Egy kétéves kislány esett egy megvadult rottweiler áldozatául hétfőn este Csókakő egyik utcájában. Az állat nem kegyelmezett, a gyermek életéért egész éjjel küzdöttek az orvosok.

S. Töttő Rita

A kutya nem kegyelmezett

Fotó: Shutterstock

Hazafelé sétált az anyuka kétéves kislányával hétfőn kora este. Mit sem sejtve, csendben, nyugalomban haladtak el a kerítés mellett Csókakő egyik kis utcájában, s már el is hagyták a portát, amikor egyszer csak, ki tudja, honnan, előtört az udvarból egy hatalmas fekete jószág. A rottweiler az apró gyermek felé vette az irányt, akit édesanyja ösztönösen azonnal felemelt és megpróbálta a megvadult állat figyelmét magára terelni. Sikertelenül. Ezután olyan véres harc következett, amelyet részletekbe menően nem kívánunk megfogalmazni.

Sokkos állapotban az egész település

Az utcát polgárőrökkel zárattuk le, mert olyanná vált a helyszín... A rendőrök is sokkot kaptak, amikor meglátták

– fogalmazott Fűrész György, Csókakő polgármestere. A kislány teljes testét szétmarcangolta a kutya, mentőhelikopter vitte Budapestre. Édesapja elmondása szerint hat órás műtétet követően kómában fekszik a gyermek, édesanyja sokkos állapotban. Ahogy gyakorlatilag mindenki a környéken.

- A támadás hallatán mindenki kifutott az utcára, aki csak a közelben volt. Jöttek kapával, ki mivel tudott. A gazdája próbálta megfékezni a kutyát, de sajnos hosszú ideig nem sikerült – mesélte a polgármester, akinek szintén úgy mondták el a történetet. Kegyetlen volt a küzdelem – ezt többek elmondásából is tudni -, az állat nem engedte a „zsákmányát”, hiába ütötték, verték, ahol s amivel tudták. A kiváltó okokról pedig szintén csak elbeszélésekből lehet valamit sejteni, a gazda ugyanis nem kívánt nyilatkozni. Információink szerint öt rottweilert tartanak a háznál, kennelben, viszonylag biztonságos körülmények között. Úgy tudjuk, éppen etetéskor tört ki a falkavezérnek mondott állat, amikor nyitva volt az ajtó. Előzményekről, kiváltó okról senki nem tud, anyuka és kislánya nyugodtan haladt el a porta mellett. A kutya félrelökte a gazdát és megállíthatatlanul, a gyermeket célba véve indult rá.

A kutya nem kegyelmezett
Fotó: Shutterstock

Nagyon nehezen sikerült az állatot leszedni a gyermekről. Ezekről a pillanatokról szintén nem szeretnénk részletekbe bocsátkozni, a lényeg, hogy egy idő után lenyugodott a kutya, a mentőhelikopter elvitte a gyermeket, majd pedig, a szemtanúk elmondása szerint a főállatorvos és a rendőrség megvizsgálta a helyszínt, ahol az állat él. A kennelt alkalmasnak találták arra, hogy a bűnjelként lefoglalt állatot elszállításáig ott tartsák. Hatóságilag lepecsételték a kennelt, tehát oda kizárólag a rendőrség hozzájárulásával mehetett volna be bárki.

A gyermek édesapja elcsukló hangon beszélt, valószínűleg azóta is reménytelve ül a kórházban gyermeke és felesége mellett. A kutya gazdája – akit szintén nagyon megviseltek a történtek -, amikor hívtuk, még nem kereste fel a családot. De mit is mondhatna, fogalmazott az apa. Ez már megtörtént.

Frissítés

Az ügy kapcsán a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett, életveszélyes sérülést okozó testi sértés vétsége miatt indított büntetőeljárást. A kutyát a székesfehérvári ebrendészeti telepre szállították, ahol 14 napig megfigyelés céljából karanténba zárták – írja a police.hu.

Fotó: police.hu

A büntetőeljárást a rendőrség szakértők bevonásával folytatja.

Vezető képünk illusztráció! Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!