Még mindig ég

2019.08.12. 09:52

Másfél napja küzdenek a fehérvári lánglovagok is a királyszentistváni tűzzel (frissítve)

Hétfő reggel még mintegy kilencszáz négyzetméternyi területen ég a bálázott hulladék a Veszprém megyei Királyszentistván külterületén, egy szeméttelepen.

Feol.hu

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy

Amint arról már korábban mi is beszámoltunk, a lángok oltásán a veszprémi, a pétfürdői, a siófoki, a székesfehérvári, a pápai, az ajkai és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók közös erővel, több oldalról támadva dolgoznak. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy

A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végez a környező településeken, a mérések sehol nem mutatták ki veszélyes anyag jelenlétét a levegőben.

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy

A veol.hu információi szerint Sövegjártóné Barta Krisztina, az üzemeltető Észak-balatoni Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, megakadályozták a katasztrófavédelem szakemberei azt, hogy a tűz a bálatárolón kívülre terjedjen, de eloltani még nem tudták.

Fotó: Csondor Henrietta tűzoltó hadnagy

A tűz kiterjedése miatt a katasztrófavédelem ötös, kiemelt riasztási fokozatot rendelt el. Eszerint a beavatkozáshoz hatnál több rajra van szükség, és riasztottak még különleges szert is, ezúttal habbal oltó és víz szállító járművet.

Huszonhárom munkagép is dolgozik a tűz oltásán

Földdel terítik be a még égő bálákat.

Jelenleg is huszonhárom munkagép és tizenhárom tűzoltóegység dolgozik a Veszprém megyei Királyszentistván külterületén, ahol bálázott hulladék kapott lángra szombaton délután. A tűz oltásán a veszprémi, a siófoki, a székesfehérvári, a pétfürdői, az ajkai és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók közös erővel, folyamatosan dolgoznak. A munkagépekkel földet szórnak a még égő bálákra. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végez, azonban veszélyes anyag jelenlétét az egészségügyi határérték feletti mértékben sehol nem mutattak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!