A rendőrség nyomoz

2018.04.17. 12:17

Meglőtték az utcán – ömlött az arcából a vér a fehérvári lánynak

Elképesztő dolog történt hétfőn kora délután fényes nappal a nyílt utcán: valószínűleg a Budai úti panelházak valamelyikéből lődözött valaki a sétáló emberekre. Egy lányt a szeme mellett ért a légpuska lövedéke, egy másikat pedig a combján. A rendőrség nyomoz.

FMH

Centimétereken múlt Forrás: A lány családja

- Hétfőn iskola után 13 és 13.30 között a húgom a barátjával sétált a Budai úton az Interspar előtti buszmegállóhoz, hogy hazaérjenek a busszal. Már a buszmegállóban álltak, amikor valami történt. Annyira emlékezik, hogy mintha hallott volna valami csattanást és érezte, amint valami leesik az arcáról. A barátja ránézett és annyit mondott neki: ömlik a vér az arcodból! – mesél az elképesztő történetről a Fejér Megyei Hírlapnak Helbig-Simon Vivien, az érintett nővére. Mint kiderült, a fiatalok hirtelen nem is tudták, mi történt, de amikor felvették a leesett „valamit” a földről, jöttek rá, hogy egy lövedék – tehát valaki meglőtte a lányt. Azonnal elindultak a kórház felé és hívták a 16 éves lány anyukáját. Sokkos állapotukban nem is jutott eszükbe azonnal, hogy rendőrt, mentőt hívjanak. A kórházi leletekkel azonban már a rendőrség felé vették az irányt és megtették a feljelentést.

Forrás: A család

Csontig nem hatolt a lövedék, ezért a kórháznak nem kellett intézkednie, így a család maga ment a bizonyítékokkal a rendőrségre. A teljes családot – érthető módon – sokkolta az eset, hiszen akár nagyon rossz vége is lehetett volna. – A húgom szemétől közel 1-2 centiméterre csapódott be a lövedék, ami egyrészt szerencse, másrészt szörnyű belegondolni, hogy ha kicsit arrébb találja el, akkor megvakulhatott volna – világít rá a lényegre Vivien.

Forrás: A család

Aki a feljelentés mellett a világhálóval is megosztotta esetét – és milyen jól tette, ugyanis kiderült, hogy ugyanebben az időszakban egy másik lányt is meglőttek ugyanitt. Őt a combján érte a sérülés. A rendőrség, információink szerint nagy erőkkel nyomoz: a sértettekkel kedden reggel helyszíni szemlét is tartottak.

A rendőrök helyszínelnek Forrás: A feol olvasója

Az eljárás jelenlegi szakaszában túl sok információval nem tudott szolgálni a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, de kérdésünkre elmondták: a Székesfehérvári Rendőrkapitányság az esettel összefüggésben „súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja” miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozási jogalap arra enged következtetni, hogy ebben az esetben szó sincs arról, hogy valaki „brahiból” akár galambokra, akár a levegőbe lövöldözgetett volna. Mivel két sértett is van és forgalmas helyen történt az eset, könnyen megeshet, hogy célzottan leadott lövésekről volt szó, vagyis az elkövető tudta, mit csinál…

Korábban is történt hasonló

Nem ez az első eset, hogy hasonló légpuskás lövöldözés rázta fel a városlakók nyugodt mindennapjait. Ahogy korábban beszámoltunk róla, történt már hasonló, de szerencsére egyik esetben sem lett belőle tragédia. Az utolsó ismert eset 2016 őszén történt – akkor egy olvasó videofelvételt is tudott készíteni arról a férfiről, aki a lakótelepi ablakából lövöldözött – ki tudja, mire, valószínűleg galambokra. Előtte a Tóvárosi lakónegyedben, a játszótér fölött lövöldözött légpuskájával egy férfi. Akkor a téren játszó gyerekek és szüleik is nagyon megrémültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!