Újraélesztés

2018.01.21. 16:20

Hiába küzdöttek az életéért, elhunyt szén-monoxid mérgezésben (frissítve)

A tűzoltók rendkívül magas gázkoncentrációt mértek az épületben.

Katasztrófavédelem

Feltehetően szén-monoxid-mérgezésben életét vesztette egy férfi január 21-én, vasárnap Székesfehérváron. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóit reggel a Homoksorra riasztották egy vendéglátó egységhez, ahol a mentők egy férfit próbáltak újraéleszteni, aki az éjszakát az épületben töltötte. A szellőztetést addigra már megkezdték, ám a tűzoltók még így, nyitott ablakoknál is magas szén-monoxid értéket mértek a sörözőben. A férfi életét már nem tudták megmenteni.

A vendéglátó egységben egy kéményes gázkonvektorral fűtöttek, szén-monoxid-érzékelő nem volt.

A szén-monoxid-mérgezés megelőzése érdekében fontos, hogy a kéményeket és a hőtermelő berendezéseket rendszeresen ellenőrizze szakember, emellett elengedhetetlen a megfelelő légcsere biztosítása. Kiegészítő védelemként megfelelő szén-monoxid-érzékelő használata javasolt. Ezek a műszerek nem helyettesítik a rendszeres ellenőrzéseket és karbantartásokat, ugyanakkor egy váratlan meghibásodás és szén-monoxid visszaáramlás esetén is figyelmeztetnek a veszélyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!