Letartóztatás

2017.09.25. 14:37

Vádat emeltek a kábítószer hatása alatt halálos balesetet okozó férfi ellen

Székesfehérvár–Seregélyes – A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a 24 éves férfival szemben, aki kábítószer hatása alatt állva halálos közúti balesetet okozott, majd a helyszínről elmenekült.

FMH

A vádlott június 23-án a 62-es számú főúton Székesfehérvárról Seregélyes irányába közlekedett az édesapja gépkocsijával, amelyben két utast szállított. A férfi – aki vezetői engedéllyel nem rendelkezett – a vezetés megkezdése előtt kábítószert fogyasztott. A seregélyes-jánosmajori útkereszteződésben annak ellenére kezdett egy teherautó előzésébe, hogy azt a szembe jövő forgalom nem tette lehetővé. A szemből érkező tehergépjármű vezetője vészfékezett, míg a vádlott a gépkocsit balra kormányozta, azonban a két jármű ennek ellenére összeütközött, és a vádlott gépkocsija az árokba csapódott.

A férfi ezután kiszállt a járműből, és anélkül futott el a helyszínről, hogy a súlyosan sérült utasainak segítséget nyújtott volna. A gépkocsiban helyet foglaló két nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket vesztették.

Az ügyészség a vádlottal szemben halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztása miatt végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, közúti járművezetéstől eltiltást, valamint az ügydöntő határozat kihirdetéséig a férfi letartóztatásának fenntartását indítványozta – tudtuk meg Palkovitsné Kész Anikó helyettes sajtószóvivőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!