előre eltervelt szándékkal

2019.03.20. 09:56

Gyógyszer-túladagolással ölte meg férjét egy nő Szabadbattyánban

A Fejér Megyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a szabadbattyáni nővel szemben, aki 2018. június 1-jén emberölési szándékkal nagy mennyiségű gyógyszert adott be a házastársának, amely következtében a sértett elhunyt.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádlott, miután házastársa elzárkózott a házasságuk felbontásától és minden megoldást elutasított, elhatározta, hogy gyógyszer-túladagolással megöli a férjét.

A terhelt ennek érdekében 2018. áprilisában az általa szedett gyógyszereket adta be a sértettnek, amelytől a férfi rosszul lett és kórházba szállították. A vádlott a terve végrehajtása érdekében 2018. májusában, a sértett előtt vitaminként feltüntetett altatókat adott a házastársának, majd az azoktól elkábult férfit megkísérelte a kádban fürdés közben víz alá nyomni. A szándékától elállt, amikor a sértett kérdőre vonta. A terhelt ezt követően, 2018. június 1-jén nagy mennyiségű, a szív- és érrendszerre ható gyógyszereket, és legalább 75 db kálium tablettát adott be a sértettnek, majd magára hagyta és dolgozni ment. A gyógyszeres dobozokat magával vitte, azokat a munkahelyén a hulladékgyűjtőbe dobta. A vádlott másnap, a kora reggeli órákban holtan találta a házastársát, és értesítette a rendőrséget.

A férfi halála a gyógyszerek bevételét követő néhány órán belül keringés összeomlás, szívmegállás miatt bekövetkezett, amelyhez a beadott gyógyszerek káros hatása vezetett.

Az ügyészség vádiratában a letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A bűncselekményt a Büntető Törvénykönyv 10-től 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel rendeli büntetni.

 

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!