Megszülte, majd megölte gyermekét

2019.03.18. 15:06

A zichyújfalui csecsemőgyilkos letartóztatását indítványozta az ügyészség

A Fejér Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indítványozta annak az őrizetben lévő nőnek a letartóztatását, aki 2019. március 15-éről 16-ára virradóan, Zichyújfaluban a szülést követően megölte gyermekét.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. nyarán a barátjától várandós lett, de az állapotát eltitkolta, terhesgondozáson nem vett részt, orvosi ellátásban nem részesült. A terhelt a 2019. március 15-éről 16-ára virradó éjszakát a barátja nevelőapjának ingatlanában töltötte, és a hajnali órákban vajúdni kezdett. Azt állította, hogy rosszul érzi magát, majd kiment a családi ház melléképületébe, és

megszülte életképes leánygyermekét. Ezt követően a csecsemőt egy nyakára tekert műanyagcsővel megfojtotta, a holttestet a melléképületben hagyta, majd rosszullétre hivatkozva a barátjával haza vitette magát otthonába.

A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és súlyos törvényi fenyegetettségére figyelemmel alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szökéssel vagy elrejtőzéssel kivonná magát a büntetőeljárás hatálya alól.

A gyanúsított terhére róható bűncselekményt a Büntető Törvénykönyv 10-től 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetéssel rendeli büntetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!