Frissen Fejérből

2023.09.30. 20:41

Kútba esett szarvast mentettek a tűzoltók Móron

Egy sebzett vadat kerestek vadászkutyával, de közben egy kútba esett szarvast is megtaláltak, amit a tűzoltók mentettek meg.

Palocsai Jenő

Különös káresethez hívták a Móri Önkormányzati Tűzoltóság munkatársait. 

-Vad utánkeresés volt vérebbel és a kutya jelezte a vezetőjének, hogy a kiadott feladaton felül ő mást is érez. Meg is nézték a területet, és akkor vették észre ,hogy egy szarvasbika van az elhagyatott kútban. A hivatásos vadász kért tőlünk segítséget. Mi egyeztettünk vele, hogy ,miként lehetne épségben kiemelni Előkészítettük a terepet, hogy mi biztonságban legyünk és hogy a bika csak egy irányba tudjon menekülni. Majd kötelek segítségével kiemeltük. A vad azonnal elvágtatott és csatlakozott a kétszáz méterrel arrébb, a fasor szélén várakozó háreméhez. Mindent úgy csináltunk, hogy mi is biztonságban legyünk és hogy a vad is túlélje. A hivatásos vadász természetesen végig segített és felügyelte a mentést, mondta Czupár Norbert a móri tűzoltók parancsnoka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában