Börgöndi tragédia

2023.09.10. 17:16

Információk érkeztek a repülőgép-baleset áldozatairól és sérültjeiről

Információk érkeztek a mai fehérvári repülőnapon történt repülőgép-baleset sérültjeivel kapcsolatosan. Az országos mentőszolgálat tájékoztatta a feol.hu-t.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Szerző: S. Töttő Rita és Tihanyi Tamás / FMH

Megkeresésünkre az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a rendezvényt biztosító mentők kezdték meg a sérültek ellátását, mentőautók és három mentőhelikopter is a helyszínre érkezett. Két ember életét nem lehetett megmenteni. 

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hárman - egy kislány, egy nő és egy férfi - súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket mentőhelikopterekkel szállítják budapesti kórházakba. Egy kisfiú könnyebben sérült, őt helyszíni ellátás után a Székesfehérvári kórházba szállítják. 

Azóta kiderült, Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád haltak meg a börgöndi repülőnapon. Szombaton még sokan megcsodálták őket és gépüket Szegeden, ma Börgöndön lezuhantak.

A gépet amely – a Falkland-szigeteki háborúban még argentin kiképzőgép is volt – Rózsavölgyiék 2021-ben baráti kapcsolataik segítségével vásárolták meg Svájcból, azóta volt a szegedi Rózsavölgyi Air tulajdonában. A vállalkozás sétarepüléssel, élményrepüléssel, pilótaképzéssel és légi transzferrel foglalkozik.  

Nem a repülőt kellett oltani 

Az elmúlt rövid időben a szakemberek kiderítették azt is, mi gyulladt ki a zuhanás során vasárnap délután a börgöndi repülőnapon. A feol.hu információi szerint a tűzvizsgálati eljárás megkezdődött.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elsődleges információi szerint nem a becsapódó repülőgép égett, hanem a parkoló autó, amely mellé a gép zuhant. A katasztrófavédelem megkezdte a tűzvizsgálati eljárást az ügyben – tudtuk meg. A rendőrség is közleményt adott ki, megkeresésünkre is ezt küldte: egy 67 és egy 37 éves férfi vesztette életét a balesetben. A rendezvény látogatói megkezdték a helyszín elhagyását.

 

Előzmények:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!