Egy halálos és négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

2023.06.06. 20:30

Öt hónap alatt öt baleset, köztük egy halálos kimenetelű a 81-es főúton

A 81-es számú főút sokak számára ismerős lehet, akik Iszkaszentgyörgy, Sárkeresztes, Fehérvárcsurgó, Söréd településeken vagy ezek környékén közlekednek, ahogy az is, hogy itt-ott kanyargós jellege miatt elég beláthatatlan és éppen ezért veszélyes és kellő elővigyázatosságot, óvatosságot igényel a vezetőktől.

Déri Brenda

Illusztráció!

Fotó: FMH-archív / SZNJ

Mi éppen Székesfehérvár irányából tartottunk Fehérvárcsurgóra a hétvégén a 81-es főúton, amikor megtapasztalhattuk azt, hogy milyen amikor szó szerint egy hajszál választ el a baj bekövetkezésétől. Beláthatatlansága ugyanis a jelek szerint két dologra késztette a sofőröket. Míg az egyikük lassabban és óvatosabban halad, addig a másik mindent megtesz, hogy kielőzze a lassabban haladót, akár a kanyar előtt, hogy némi előnyre tegyen szert. Két ilyen esettel is találkozunk, amikor arra közlekedtünk, így felmerült, hogy vajon ez egyedi eset vagy általános tendencia? Erre a Fejér Vármegyei Rendőr-Főkapitányságtól kaptunk választ, mely szerint a 81-es főúton – a megyénkben lévő részen – az elmúlt öt hónapban egy halálos és négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt. 

Továbbá arra is kíváncsiak voltunk, hogy mi a balesetek leggyakoribb oka, a rendőrség szerint többnyire az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése, valamint a sebességtúllépés a fő baleseti tényező. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!