A polgármester megtette a feljelelentést

2023.06.03. 14:03

Felháborító: valakik ledöntötték Szent-Györgyi Albert enyingi mellszobrát

A Batthyány-kastély (a korábbi rendelőintézet) előtt állt Szent-Györgyi Albert mellszobra, amelyet feltehetően az éjszaka folyamán valaki vagy valakik egyszerűen ledöntöttek. A felháborító eset miatt feljelenést tett Viplak Tibor enyingi polgármester.

Házi Péter

A Batthyány-kastély épületeelőtt állt a mellszobor, amelyet valaki vagy valakik megrongáltak

Fotó: Enying közösségi oldala

"Engedjék meg, hogy mély felháborodásomról, illetve arról a barbár cselekedetről írjak, amit ma reggel tapasztaltunk településünkön. Magukat erősnek gondoló, barbár, semmitérő, nulla,(fokozhatnám még) emberek feldöntötték az éjszaka folyamán Szent-Györgyi Albert mellszobrát" - írta bejegyzésében Viplak Tibor enyingi polgármester.

Szent-Györgyi Albert fedezte fel a C-vitamint és annak jótékony hatásait
Forrás: wikipédia

 Vajon aki ezt tette, tudja-e egyáltalán, hogy ki volt Szent-Györgyi Albert? Hogy mit köszönhetünk neki? A jogosan felháborodott polgármester bejegyzésében erről is ír: "Ez az ember találta fel a C-vitamint, tudósként Nobel-díjat kapott. Hol vagy te ahhoz, hogy a kezedet ráemeled? Politikusként az életét kockáztatta a fasiszták és a kommunisták elleni küzdelemben. Hol vagy te, hogy ránézz egyáltalán? Felhívtam a rendőrséget, teszi a munkáját, remélem, megkapod a méltó büntetésed." - zárta a bejegyzést Viplak Tibor. 

A közösségi oldalon számos elítélő hozzászólás érkezett a bejegyzéshez, mindenki reméli, hamarosan meglesz a tettes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!