Kék hírek

2023.06.06. 14:30

Ez történt az utakon Fejérben az elmúlt héten

Az egyenruhások 2023. május 29. és június 4. között sebességmérési akciókat tartottak, ellenőrizték a biztonsági öv használatát, az ittasságot, valamit figyelemmel voltak a baleseti szempontból kiemelt egyéb szabályszegések visszaszorítására is.

police.hu

Forrás: police.hu

Az elmúlt héten az egyenruhások fokozott figyelmet fordítottak a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére. A közlekedésrendészeti akciók során a rendőrök 165 esetben  intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, és 4 alkalommal a gyermekbiztonsági rendszer helytelen kezelését állapították meg.

A hét folyamán az egyenruhások 16 esetben intézkedtek olyan sofőrrel szemben, aki a gyanú szerint a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A vármegye közútjain hét nap alatt 1414 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax. Sebességtúllépés miatt 24 járművezetőt közigazgatási bírsággal, 76-ot pedig helyszínbírsággal sújtottak. A rendőrök az előzés szabályainak megsértése miatt 5, az elsőbbség meg nem adása miatt 78 járművezetővel szemben intézkedtek, továbbá a kanyarodás és irányváltoztatás szabályait 40-en sértették meg, a követési távolságot pedig 7-en nem tartották be.  

Fejér vármegyében a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a balesetek számának csökkentése érdekében továbbra is lehet számítani fokozott rendőri jelenlétre, valamint kamerák, sebességmérő berendezések és drónok segítségével történő közlekedésrendészeti ellenőrzésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában