Túl vannak a sikeres bevetésen

2023.06.07. 14:00

Elöntötte a lovasudvart a nagy mennyiségű csapadék

Kedd délután a hirtelen lezúduló villám felhőszakadás eredményeként a Guttamási Lovasudvart ismét elöntötte a víz. Az Isztimér Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tűzoltói urai voltak a helyzetnek, így hamar elhárították a kárt.

Palocsai Jenő

Forrás: Egyesület

A nagy mennyiségű, gyorsan érkező esővizet nem tudta elvezetni az erre kialakított vízelvezető árok, ezért a Guttamási Lovasudvar középső részén hirtelen emelkedni kezdett az összegyűlt csapadék. Mint megtudtuk, víz alá került az állatok tartására szolgáló karámok egy része és a farm vízellátásáért felelős kút aknája is, és a megemelkedett vízszint már-már elöntéssel fenyegette az áramellátó kapcsolószekrényt, amikor a tulajdonos, Ódor Gábor, riasztotta az isztiméri tűzoltókat.

Forrás: Egyesület

- Ódor Gábor maga is tagja az önkéntes tűzoltó egyesületnek és a helyszínre siető guttamási Gömbös Péterrel a nemrégiben kapott tűzoltóautóval vonultak a kárhelyhez. Az elektromos zagyszivattyúval sikerült elhárítani a problémát és a nagyobb káreseményt megelőzni, tudtuk meg Nemes János tűzoltóparancsnoktól.

Forrás: Egyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!