Frissen Fejérből

2023.05.26. 13:43

Szabálytalankodás miatt öt gyalogos helyszíni bírságot kapott Székesfehérváron

A védtelen közlekedők, vagyis a gyalogosok biztonságos közlekedésének ellenőrzésére szervezett akciót a hét első felében a rendőrség.

Szanyi-Nagy Judit

Május 23-án, kedden kezdődött az ellenőrzéssorozat

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az úgynevezett Zebra terv keretében három nap alatt összesen 87 helyszínen figyelték a gépjárművel vagy gyalogosan közlekedőket Székesfehérváron; a keddi nap tapasztalatairól és magáról az akcióról aznap mi is beszámoltunk.

A május 25-ig tartó ellenőrzéssorozat eredményeit közösségi oldalán a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság tette közzé. Bejegyzésükből kiderül, hogy az ellenőrzés során járőreik 142 sofőrrel szemben közigazgatási bírságot, 57 vezetővel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki. Emellett 11 személyt figyelmeztetésben részesítettek, és 3 esetben feljelentést tettek. 

Az éremnek azonban ott volt a másik oldala is: a gyalogosok biztonságára úgy is vigyáztak, hogy figyelték, ők maguk szabálytalankodnak-e. Így a három nap alatt végül 23 gyalogossal szemben intézkedtek a rendőrök, közülük 5 személyt helyszíni bírsággal sújtottak és 18-an figyelmeztetésben részesültek.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!