Ügyészségi hírek

2023.05.24. 16:00

Rézkábelt lopott két férfi egy gyárból

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik egy gyárból rézkábelt vágtak le és tulajdonítottak el.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

A két férfi egy alvállalkozó cég alkalmazottjaként villanyszerelési munkálatokat végzett a gyárban. Elhatározták, hogy a gyár területéről közösen rézkábeleket fognak eltulajdonítani, majd azokat értékesítik és a pénzen megosztoznak. Tervüknek megfelelően 2022. november 30-án az egyik helyiségben körfűrész segítségével az elektromos hálózatba még be nem kötött, de a már falakra rögzített alumíniumvezető sínben lévő, behúzott rézkábelből összesen 123, egyenként 20 cm hosszúságú darabot levágtak, majd azokat táskájukba rejtve több részletben elvitték a gyár területéről. Cselekményük során felváltva végezték a kábelvágást, illetve a helyszín biztosítása érdekében történő figyelést.

A nyomozó hatóság az eltulajdonított kábeldarabokat a férfiak szállásán megtalálta és lefoglalta.

A lopással a sértettnek okozott kár összesen 280.000,- Ft volt, míg a kábel megrongálásával a vádlottak mintegy 9.700.000,- Ft kárt okoztak, amely kár ez idáig nem térült meg.

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben, tárgyalás mellőzésével közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!