Ügyészségi hírek

2023.04.27. 14:00

Pincéket fosztogatott két férfi Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik Dunaújvárosban társasházi pincéket törtek fel és loptak onnan többek között kerékpárt, valamint horgászfelszerelést.

Főügyészség

Forrás: Pexels

A vádirat szerint a két férfi 2022. január 25-e és 2022. január 27-e között ugyanannak a dunaújvárosi társasháznak három pincéjébe az ajtópántok lefeszítésével behatolt és ott kutatást végzett. A feltört pincékből egy 75.000,- Ft értékű kerékpárt, továbbá horgász felszereléseket, férfi karórát, játékkonzolt tulajdonítottak el, összesen 240.000,- Ft értékben. A vádlottak az eltulajdonított dolgokat zálogházba adták, amelyek közül néhány tárgyat a rendőrség lefoglalt, így a lopással okozott kár részben megtérült. 

Az ügyészség vádiratában a terheltekkel szemben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását, pártfogó felügyelet elrendelését, valamint vagyonelkobzást indítványozott. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!