Ügyészségi hírek

2023.04.06. 09:30

Otthonában rabolta ki az idős nőt a férfi Ercsiben

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki 2022 májusában Ercsiben kirabolt egy 83 éves nőt.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Forrás: Pexels.com

A vádirati tényállás szerint a férfi 2022. május 10-én a délutáni órákban Ercsiben bement egy házba, majd a konyhában tartózkodó, nehézkesen, bottal közlekedő 83 éves sértettől egy pohár vizet kért. Az idős nő elindult vízért, miközben a vádlott a konyhában lévő szekrények ajtajait nyitogatta annak érdekében, hogy onnan értékeket tulajdonítson el. Amikor ezt a sértett észrevette, és a vádlottat számon kérte, a férfi az idős nőt a földre lökte, majd a füléből kitépte annak aranyfülbevalóját és a helyszínről elszaladt. A bűncselekménnyel okozott kár közel 80.000,- Ft, mely részben megtérült.
A vádirat szerint a férfi a rablást megelőzően két másik idős sértett sérelmére is követett el vagyon elleni bűncselekményeket. Egy idős férfitól több mint 150.000,- Ft-ot, egy másiktól pedig egy körfűrészt tulajdonított el.
A vádlott cselekménye minősített rablás bűntettének, illetve lopásnak minősül.
Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit fegyházbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.
A letartóztatásban lévő férfi büntetőjogi felelősségéről a Székesfehérvári Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!