Ügyészségi hírek

2023.04.26. 14:00

Kalapáccsal, sodrófával támadt rá dunaújvárosi ismerőseire

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a Győri Ítélőtábla súlyosította a férfiak büntetését, akik kegyetlenül bántalmazták ismerőseiket.

Győri Fellebbviteli Főügyészség

Forrás: Pexels.com

A jogerős ítéleti tényállás szerint a két férfi elkövető 2019. december 18-án a hajnali órákban ittas állapotban megjelent egy ismerős család dunaújvárosi lakásánál. Beengedték őket, azonban a beszélgetés vitává, majd lökdösődéssé fajult. A lakásból kitolták a férfiakat, akik kijelentették, hogy később felfegyverkezve jönnek vissza és megölik az ott tartózkodókat. A lakók bezárták az ajtót és értesítették a rendőrséget. A rendőrjárőr a helyszínen megjelent, de intézkedés nem történt.

A támadók néhány óra múlva valóban visszamentek, kalapácsot, sodrófát, vascsövet vittek magukkal. Az ajtót berúgták, bementek a lakásba, majd dulakodni kezdtek az ott tartózkodó két férfival. Ennek során az utcára kerültek, ahol az ütéseik miatt földre került, magatehetetlenné vált sértetteket durva módon ütlegelték a náluk lévő eszközökkel. A bántalmazásnak az vetett véget, hogy az egyik lakó szólt, hogy értesíti a rendőröket, ezért az elkövetők a helyszínről elmenekültek.

A bántalmazás következtében mindkét áldozat életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, egyikőjük a bal szemére megvakult.

A Székesfehérvári Törvényszék előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt az egyik férfit 13 év, a másik férfit 12 év fegyházbüntetésre, mindkettőjüket 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlottak büntetésének a súlyosítása, míg a védelem felmentésért, eltérő minősítésért, enyhítésért fellebbezett.

A másodfokú bíróság a 2023. április 26-án kihirdetett ítéletében a fellebbviteli főügyészség álláspontjával egyetértett, a büntetett előéletű férfiak büntetésének tartamát 16 évre, illetve 14 évre felemelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!