Ügyészségi hírek

2023.04.04. 15:30

Elrendelték az enyveskezű ercsi férfi letartóztatását

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak az ercsi férfinek a letartóztatását, aki 2023. március végén több Ercsi ingatlanba is betört.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Forrás: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2023. március 30-án a kora reggeli órákban bemászott egy ercsi ház udvarára, ahol több helyiséget is feltört és innen kerékpárt, gázpalackot, szerszámgépet tulajdonított el, majd bemászott egy másik ház udvarára is, melynek két tárolójáról lefeszítette a lakatot, de onnan nem vitt el semmit.

Az eljárás során beszerzett adatok alapján megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan is, hogy a férfi a fenti bűncselekmények napján élettársát is több alkalommal megütötte, megrugdosta, mely bántalmazás kapcsán fennáll a súlyos sérülés kialakulásának lehetősége.

Mivel a gyanúsított többszörös visszaeső és több büntetőeljárás is folyamatban van vele szemben, ezért az ügyészség szükségesnek látta a legsúlyosabb
kényszerintézkedés elrendelését.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a férfi letartóztatását.

A döntéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!