Ügyészségi hírek

2023.04.04. 12:00

Eldurvult a Fejér vármegyei buli, bunyó lett a vége

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádirata alapján a Székesfehérvári Járásbíróság bűnösnek mondta ki súlyos testi sértés bűntettében azt a fiatalembert, akivel szemben korábban a nyomozó hatóság bizonyítottság hiányában megszüntette az eljárást.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Forrás: Pexels.com

A vádirati tényállás szerint a férfi 2020. februárjában egy Fejér megyei településen rendezett fesztivál záróeseményeként megtartott bálon erősen ittas állapotba került, majd a hajnali órákban az eseménynek helyt adó kultúrház előtti udvaron ismeretlen okból bántalmazni kezdett egy másik férfit, őt több alkalommal megrúgta. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, mivel a bokája eltörött.

Figyelemmel arra, hogy a nyomozás során nem voltak egyértelműen tisztázhatóak az eset körülményei, ezért a nyomozó hatóság az eljárást korábban megszüntette. Az ügyészség azonban sértetti panasz alapján az eljárás folytatását rendelte el az ügyben, és a beszerzett bizonyítékok alapján vádat emelt a férfival szemben a fenti cselekmény és egy másik bántalmazás miatt.

A vádirat szerint ugyanis a vádlott 2022.február 12-én is bántalmazott ittasan egy személyt. Ekkor egy italkimérésben a társaságában lévő egyik férfit ragadta és fejelte meg, majd több alkalommal meg is rúgta. A bántalmazás során fennállt a súlyos sérülés kialakulásának lehetősége.

A férfi a nyomozás során csak részben ismerte el a felelősségét, azonban előkészítő ülésen a büntetőjogi felelősségét mindkét cselekmény tekintetében elismerte, így a bíróság őt a vádirat szerint bűnösnek mondta ki és végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

A vádlott enyhítésért fellebbezett, így a bíróság döntése nem jogerős. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!