Ügyészségi hírek

2023.04.17. 16:30

Egy üveg whisky miatt ment neki a biztonsági őröknek egy fehérvári üzletben

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a fiatalembernek a letartóztatását, aki 2023. április 14-én ellopott egy üveg whiskyt, majd annak megtartása érdekében erőszakot alkalmazott a biztonsági őrrel szemben.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Forrás: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalember április 14-én a déli órákban ment be egy székesfehérvári áruházba, ahonnan eltulajdonított egy üveg whiskyt, majd az áruházból távozni kívánt, azonban a biztonsági őr észlelve a cselekményét, felszólította, hogy mutassa meg a táskáját. A férfi a felszólításnak nem tett eleget, megpróbált az üzletből távozni. A biztonsági őr megkísérelte visszatartani az elkövetőt, a férfi azonban az eltulajdonított whisky megtartása érdekében megragadta a biztonsági őr nyakát, dulakodni kezdett vele, ennek során pedig letépte a biztonsági őr nyakában lógó kártyáját és a szemüvegét is eltörte. A gyanúsított által eltulajdonított ital a dulakodás során a gyanúsított táskájából kiesett és eltörött.

Mivel a férfi erőszakot alkalmazott az eltulajdonított dolog megtartása érdekében, ezért cselekménye rablás bűntettnek minősül, amit a törvény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget.

Figyelemmel a cselekmény tárgyi súlyára, illetve arra, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, az ügyészség szükségesnek látta a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazását.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértett és 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!