Bárhol büntethetnek

2023.04.21. 15:17

Egy álló napig tart a sebességmérő akció Fejérben

A Speedmarathon a ROADPOL, vagyis egy egész hetes sebességellenőrzésnek a része. Több helyszínen, több egység is méri egyidejűleg a sebességet az összes rendelkezésükre álló műszerrel.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kezdeményezés Németországból indult, és a lényege az, hogy a lakosság tegyen javaslatot azon mérési helyszínekre, ahol szerintük indokolt az ellenőrzések elvégzése. Ezeken a helyszíneken a rendőrség egy huszonnégy órás ellenőrzést hajt végre.

– Magyarországon rendszeresen tartunk ilyen Speedmarathon ellenőrzéseket. Fejér vármegyében is több, pontosabban száz feletti lakossági észrevétel érkezett a mérési helyszínekre, és ezeket mi összevetjük a közlekedésbiztonsági helyzettel, majd kijelöljük a feladatra – mondta Csibrik Csaba alezredes, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztály, Székesfehérvári Autópálya Osztály alosztályvezetője.  

A Berényi úton a VOK előtt beszéltünk az alezredessel, aki hozzátette: – A Berényi úton hetente mérünk egyébként is, hiszen érdemes megnézni, hogy bár van itt egy kétszer két sávos út, iskola, üzem és gyalogátkelőhely is, ennek ellenére mindig akad olyan, aki 90-100 km/h-val közlekedik.

A vezetőtől megtudtuk, hogy Lovasberény, a fehérvári Seregélyesi út, Szabadbattyán, Kőszárhegy és Polgárdi van csak a megkérdezett egység tervei között a pénteki napra.

Kilenc új típusú sebességmérő berendezése van a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak és persze vannak mozgó készülékek és fixen telepítettek, mindegyiket bevetik, ezért érdemes a szokásosnál is nagyobb figyelemmel betartani a sebességet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!