Nem válogatott

2023.04.04. 11:30

Amit csak tudott, elvitt az ercsi férfi

Egyebek mellett szerszámgépeket, kerékpárt és gázpalackot zsákmányolt az ercsi illetőségű férfi.

feol.hu

Forrás: police.hu

A Gárdonyi Rendőrkapitányság lopás bűntett, továbbá lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 38 éves ercsi lakossal szemben - írja a police.hu.

A nyomozás adatai alapján a férfi 2023. március 30-ra virradóan Ercsiben, a kerítésen átmászva behatolt egy Bartók Béla utcai családi ház udvarára és megrongálta az ott található két kamra nyílászáróit. Az illetéktelen látogató ezek után kivágta az ingatlannal határos telek drótkerítését, melynek segítségével bejutott a szomszédos portára is.  A férfi miután az ingatlan végében található tároló ajtaját kifeszítette, egy reszelőt vett magához, melynek segítségével a családi ház melléképületének ajtaján található lakatot letörte. A helyiségbe bejutva onnan egy körfűrészt, továbbá gázpalackot, míg a szomszédos széntárolóból egy elektromos kézi keverőt és egy női kerékpárt tulajdonított el.

Forrás: police.hu

Az ingatlanok tulajdonosai néhány órával később észlelték, hogy betörtek hozzájuk és rögtön értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező egyenruhások azonnal széleskörű adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, amely néhány órán belül eredményre vezetett és elfogták a 38 éves ercsi tolvajt. A férfit előállítását követően - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, a sértetteknek pedig 2023. április 3-án délután visszaszolgáltatták az ellopott értékeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!