Kék hírek

2023.03.29. 13:20

Továbbra is letartóztatásban az idős házaspárt kirabló két móri férfi

A Fejér Vármegyei Főügyészség többszörösen minősülő rablás bűntette miatt indítványozta két férfi letartóztatása meghosszabbítását, akik az alapos gyanú szerint 2023. február 2-án, Móron kiraboltak egy idős házaspárt.

Főügyészség

Illusztráció

Fotó: shutterstock

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a házaspár házába éjjel, egy óra körüli időben ajtóbefeszítéssel behatoltak, ott kutatást, forgatást végeztek, majd amikor a zajra a ház hálószobájában alvó férfi felébredt és kiment az előszobába, a vádlottak a fejére egy kabátot dobtak. A sértett ennek hatására elesett, majd az egyik férfi a fejénél fogva a földre szorította, eközben pedig a két társa a lakóépület helyiségeit átkutatta. A gyanúsítottak a zajra felébredő idős asszony fejére szintén egy ruhadarabot helyeztek, majd 10.000.000 forint készpénzzel távoztak a helyszínről. 

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés – továbbra is alaposan lehet tartani a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől, valamint feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. Megalapozottan lehet tartani továbbra is attól, hogy a gyanúsítottak a tettestársaikkal, illetve a sértettekkel történő kapcsolatfelvétellel a bizonyítást veszélyeztetnék, illetve a sértetteket megpróbálnák jogellenesen befolyásolni. 

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és 2023. június 23-ig meghosszabbította a gyanúsítottak letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!