Ügyészségi hírek

2023.03.22. 17:30

Nyolc migránsnak nyújtott segítséget egy ukrán embercsempész

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt azzal az ukrán férfival szemben, aki 2022. augusztus 24-én nyolc tunéziai migránsnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a férfi 6 óra körüli időben a társa által megadott koordináták alapján, Magyarország területén, a szerb határ közelében nyolc, magát tunéziai állampolgárnak valló migránst vett fel egy gépjárműbe. A migránsok fejenként 3.000 eurót fizettek az embercsempészeknek. A férfi utasaival az M6-os autópályán tartott Ausztria irányába, amikor a 40-es kilométerszelvényben, Besnyő településnél a rendőrök ellenőrzés alá akarták vonni, azonban a férfi az alól kivonta magát, a kisbuszból kiugrott, elfutott és ismeretlen helyre távozott.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, Magyarország területéről való kiutasítását, valamint a letartóztatása fenntartását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!