Ügyészségi hírek

2023.03.09. 15:00

Megsértette az életmentő Fejér vármegyei rendőr becsületét

Becsületsértés vétségével vádolja a Dunaújvárosi Járási Ügyészség azt a nőt, aki egy internetes közösségi oldalon egy rendőrt munkakörének ellátásával összefüggésben becsmérelt.

Ügyészség

A vádirati tényállás szerint a sértett rendőr a vádlott lakóhelyének körzeti megbízottja. Vele kapcsolatban 2023. januárjában egy internetes közösségi oldalon megjelent egy cikk, mely arról számolt be, hogy a rendőrök életet mentettek. A vádlott ennek a cikknek a megjelenése után pár nappal a hozzászólások között a sértett munkakörének ellátásával összefüggő becsmérlő kijelentéseket intézett a sértetthez, mely szerint „ezek szerint nem csak a megbilincselt emberek rugdosásában vagy jó”.

A cikket átvette egy internetes hírlap is, ahol a vádlott szó szerint megismételte a becsmérlő hozzászólást. Mivel mindkét internetes oldal nagy számú követővel rendelkezik, így a vádlott a rendőr munkakörével összefüggő becsmérlő kijelentéseket nagy nyilvánosság előtt tette.

A nő a bűncselekmény elkövetését beismerte, vele szemben a Dunaújvárosi Járási Ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével
büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!